Aktuellt

Aktuellt

Evandersällskapet

Här finner du de senaste nyheterna från Evandersällskapet.

Emmely vann uppsatstävling 2015

2015Posted by Evandersällskapet Wed, May 06, 2015 12:14:29
Uppsatstävlingen 2015 avgjord

Förstapristagaren heter Emmely Blom Vigsø och går på Älvkullegymnasiet i Hammarö i Värmland. Hennes uppsats har rubriken ”Är det du eller jag som är jag?” och handlar om Per Gunnar Evanders roman ”Fuskaren”.
Motivering: Uppsatsen är väl disponerad och genomtänkt med ett utmärkt språk och belysande citat, både längre och enstaka ord. Författarens reflektioner visar sig redan i valet av rubrik Är det du eller jag som är jag?. Ett bra grepp är att ge den namnlöse berättaren ett egennamn.

Andrapriset tilldelas Becky Lidgren från Rudbecksgymnasiet i Örebro för hennes uppsats ”Relationer hos Evander”, som utgår från romanen ”Mörkrets leende”.
Motivering: Uppsatsen är väl disponerad och har ett innehåll som tillsammans med ett lättillgängligt språk och bra styckeindelning väcker läsarens intresse.

De två pristagarna har skrivit väl disponerade uppsatser, som belönas med 2000 respektive 1000 kronor.Emmely Blom Vigsø kom till Evandersällskapets årsmöte i Norrköping den 25 april 2015 för mottaga sitt förstapris.

1:a pris:

Läs Emmelys uppsats: "Är det du eller jag som är jag?"


Klicka på PDF


2:a pris:

Läs Beckys uppsats: "Relationer hos Evander"

Klicka på PDF  • Comments(0)//aktuellt.evandersallskapet.se/#post46